Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

MAYAT pertama mangsa lemas membabitkan tiga beradik di Sungai Terengganu dekat Kampung Kuala Telemong, ditemui kira-kira 100 meter dari lokasi kejadian jam 9.50 pagi ini.

Mayat Umar Iskandar Mohd, 21, ditemui sepasukan anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) terdampar di dasar sungai kira-kira empat meter dari tebing sungai di kedalaman kira-kira lebih satu meter.

Penolong Pengarah Operasi Negeri (PPON) Penguasa Kanan Bomba II, Mohd Basri Kamarazaman berkata, mayat ditemui dalam keadaan sempurna dan pihaknya meneruskan operasi mencari dan menyelamat dua lagi mangsa iaitu Khairil Firdaus, 17, dan Khalif Naim, 16.

Katanya, pihaknya memulakan operasi mencari dan menyelamat jam 7 pagi tadi dengan kekuatan anggota seramai 79 orang membabitkan Unit Pengesanan JBPM (K9) Jabatan Bomba dan Penyelamat Jalan Kelang Lama, Kuala Lumpur, polis, PPDA, Rela, Pasukan Bomba Sukarela (PBS) dan Angkatan Pertahanan Awam (APM).

“Kita membuat selaman selepas mendapat petunjuk dari Unit K9 yang turun ke sungai jam 8.50 pagi,” katanya.

Beliau berkata, pihaknya tidak menghadapi masalah sepanjang melakukan operasi SAR berikutan keadaan air yang tenang dan berpasir.

Mohd Basri berkata, pihaknya meneruskan operasi dengan pencarian membabit radius keluasan dua kilometer menghala ke arah ke laut.

Katanya, mayat diserahkan kepada polis untuk dibawa ke Hospital Hulu Terengganu untuk bedah siasat.

Jom Lihat Video Dibawah:

Dalam kejadian semalam, tiga beradik lelaki iaitu Khalif Naim, 16, pelajar tingkatan empat Sekolah Imtiaz, Kuala Berang; Khairil Firdaus, 17, pelajar tingkatan lima Sekolah Agama Mahmudiah, Kuala Berang dan Umar Iskandar, 21, yang juga penuntut di Universiti Malaya dikatakan mandi di kawasan sungai kira-kira 200 meter dari rumah mangsa jam 6.30 petang.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *