Video : K3jadian Tak Terduga Ketika Majlis Perkahwinan

Benda lucu yang terjadi dalam majlis kahwin memang tidak dapat diduga dan sering sahaja tular di media sosial. Biasanya pengantin atau tetamu sahaja yang berdepan pelbagai situasi aneh, namun berbeza pula dengan seorang pemuda ini. Tatkala ditugaskan menjadi penjaga pintu untuk acara kemasukan mempelai perempuan, dia tiba-tiba merasai satu pengalaman meng4ibkan yang mungkin tidak akan dilupakan buat selamanya.

Kejadian tidak terduga sebagai pengurus majlis perkahwinan.

Melalui perkongsian di TikTok @fiar, dia dan seorang lagi rakan bersedia untuk membuka laluan masuk ke dalam dewan yang ketika itu sudah bergema dengan lagu romantis. M4Iang sekali, niatnya menarik pemegang pintu malah bertukar p4nik kerana besi itu tiba-tiba tercabut dari tempat asal. Rasa maIu ibarat dirasai secara ‘bertimpa-timpa’ memandangkan dia juga turut terpeIanting ke belakang sebelum mempercepatkan langkahnya.

“Dia tidak dipecat atau kena potong gaji…Semuanya okey majlis pun lancar”

Meskipun nampak struggle, dia masih mampu mengawal keadaan itu dengan cara professional apalagi rakan setugas lain juga tidak mentertawakannya langsung. Dalam sebuah video penjelasan pula, mereka memaklumkan hal itu hanya dianggap sebagai lnslden kecil dan langsung tidak meng4nggu kelancaran majlis penuh. Pintu sudah pun dibaiki dan pekerja berkenaan tidaklah dipecat daripada jawatannya.

https://twitter.com/i/status/1464870202483482628

“Wey malu dia sampai Malaysia…Terpelanting…Habis acara mesti pintu tu kena tendang”

Rata-rata netizen memberikan komen yg lucu terhadap video tersebut.

Video ini umpama menjadi ‘sensasi internet’ kerana berjaya meraih lebih 11 juta tontonan sejak 24 jam ia dimuat naik. Meskipun terjadi di Indonesia, namun begitu ramai orang Malaysia yang menitipkan komen mengakui terhibur dengan situasi tidak disengajakan sebegitu.

Sumber : TikTok @fiar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*