Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Berita berkenaan kesihatan selebriti serba boleh, Alif Satar, 30 yang disahkan positif Covid-19 sememangnya memberi kejutan dalam industri nyanyian Tanah Air.

Hal ini kerana Alif baharu sahaja membuat persembahan di Semi Final Muzik-Muzik 35 (SFMM35) secara langsung dan pastinya bertemu dengan ramai artis serta krew produksi yang lain.

Susulan daripada itu, sejak malam tadi, media sosial dipenuhi dengan gambar dan video selebriti negara melakukan ujian saringan berikutan menjadi kontak rapat kepada Alif.

Hael Husaini

Naim Daniel

Ernie Zakri

Sherry Alhadad


Haziq Husni

Tuju K-Clique

Zynakal

“Aku minta maaf bro, aku tak tahu”

Namun begitu, apa yang mencuri tumpuan adalah tindakan Alif yang memohon maaf kepada setiap daripada selebriti yang terpaksa melakukan swab test disebabkan menjadi kontak rapatnya.

Pemohonan maaf pengacara itu juga disertakan sekali dengan doa agar mereka semua terhindar dari wabak pandemik ini.

“Aku doakan kau dijauhkan dari Covid-19”


“Maaf kerana menyusahkan

Semoga semuanya selamat

Bukan salah Alif

Selain daripada artis yang dinyatakan, ramai lagi selebriti dan juga krew-krew yang terlibat sepanjang SFMM35 turut membuat swab test.

Produksi dan juga rakan artis yang terlibat bersamanya dalam pengambaran di Melaka turut melakukan ujian saringan bagi mengelakkan sebarang penularan yang lebih teruk.

Semoga Alif Satar cepat pulih daripada pandemik ini dan ahli keluarganya turut terhindar dari sebarang penularan. Buat yang menjadi kontak rapat juga diharap swab test yang mereka sudah lakukan berkeputusan negatif.

Dah baca? Jangan lupa like, share dan komen ya. Terima kasih

Sumber: Instagram via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *