Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Setiap hari Jumaat, siaran langsung Solat Jumaat di masjid-masjid tertentu akan ditayangkan di saluran televisyen. Kebiasaannya, saluran RTM akan menayangkan siaran langsung itu bagi membolehkan kaum hawa yang berada di rumah turut sama mendengar perkongsian ilmu dalam khutbah Jumaat.

PeIuk b@yi solat Jumaat

Pada tengah hari tadi, kamera televisyen kerap kali menangkap satu tindakan sweet seorang bapa yang berdiri di saf paling hadapan bersama anak kecilnya.

Seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Shareen Omar telah merakam beberapa gambar seorang lelaki yang menggendong b@yi kecilnya disamping menunaikan solat Jumaat mengikut imam yang bertugas.

Siap ada stroller b@yi depan saf tu

Melalui gambar-gambar yang dimuat naik juga terlihat stroller b@yi dihadapannya. Cara dia menunaikan solat sambil memengang b@yi benar-benar menarik perhatian dan menjadi bualan di media sosial.

Dia juga mendapat pujian kerana memberi contoh yang baik terutamanya golongan bapa muda yang tetap menunaikan tanggungjawab walaupun terpaksa mengasuh sebentar anak atas sebab-sebab tertentu.

Terbaik bro. Ni baru patut viral

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, Facebook sumber telah dihujani dengan komen-komen positif berkenaan tindakan murni seorang bapa.

Mereka juga berharap tidak ada yang mempertikaikan sah ataupun tidak solat seseorang itu kerana ia adalah urusan peribadi. Namun, tindakan mempraktikkan ilmu bagi memudahkan urusan beribadat bolehlah dijadikan panduan dan tambahan ilmu buat semua.

Sah solat sambil dukung anak

Carilah lelaki yang macam ni

Apa kata anda? Dah baca jangan lupa like share dan komen ya. Terima kasih

Sumber:omm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *