Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

ALOR SETAR: Baru sahaja selesai perbicaraan kes remaja dipenjara gara gara hina polis. Sekali lagi, jejaka yang bernama Muhammad Azlan Al Amin cerita keadaan ayahanda pesalah. Tulisan penuh seperti dibawah:

Syesyen menolak permohonan Kami untuk PENGANTUNGAN HUKUMAN SEMENTARA MENUNGGU PROSES RAYUAN. Peguam kami akan segera membuat PERMOHONAN RAYUAN DI MAHKAMAH TINGGI dalam tempoh terdekat ini.

Dalam gambar di bawah,kelihatan ayah kepada tertuduh yang tidak dapat menahan sebak di hadapan pintu masuk Kompleks Mahkamah Alor Star.

Aku juga seperti kalian simpati,bahkan hatiku turut menangis walaupun antara kita tak pernah kenal.Tapi harus kita ingat,perjuangan belum berakhir…..Bahkan baru bermula…

Jangan bersedih,kita masih ada peluang! Dan saya akan terus berjuang bersama kalian demi masa depan anak anak bangsa yang inginkan kehidupan lebih baik setelah kesilapan semalam.

Muhammad Azlan turut menasihati masyarakat dengan satu entri nya:

Oleh itu, min rimbabara disini ingin menasihati masyarakat, pembaca pembaca sekalian agar mendoakan yang terbaik agar pesalah, keluarga pesalah mendapat redha ilahi.

Jom lihat apa kata netizen:

Allahu Akbar.. Anggaplah ini pengajaran baginya dan anak2 yg lain. Hanya Allah mengetahui apa yg tersirat. Bersabar lah wahai ibu dan ayah. Tahniah diatas usaha tuan Muhammad Azlan Al-Amin.. walauapapun terimalah dgn redha.

Bila melayu semua tolak.. Alhamdullilah Allah ado hukuman dunia mace ni akhirat nanti jawap lah.. Semoga dipermudahkn

semoga ada khabar gembira lepas ni, tak lama lg nk sambut posa dah..harap adik syahira dpt dibebaskn dan kembali ke pangkuan keluarga…

Semoga Allah mmbntu mmpermudahkan urusan tuan dlm mmbntu bsaudara seagama kita…ameen ya rabb..

Kesian mak ayah dia. Harap boleh buat pengajaran untuk yang lain.sebelum nak tulis benda2 takda manfaat, Fikir dlu orang tua kita. Moga dipemudahkan urusan tuan Azalan

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: FB Muhammad Azlan Al-Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *