Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Imam Muda Syed Mohd Faris Syed Roslan, 34, mencer4ikan isteri pertamanya, Nur Hidayu Rosly, 33, selepas berkahwin kali kedua secara r4hsia di S0ngkhla, Thailand pada 18 Mac lalu.

Syed Faris yang juga finalis program Imam Muda musim kedua pada 2014 itu menceraikan Nur Hidayu dengan tal4k satu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 28 Mei lalu iaitu dua hari selepas menyambut ulang tahun ke-13 perkahwinan mereka.

Isteri baru sepak teraj4ng

Nur Hidayu ketika ditemui turut mend4kwa dik4sari isteri baru suaminya itu selepas suaminya bercadang untuk mencer4ikan salah seorang daripada mereka.

Menceritakan kejadian itu, Nur Hidayu berkata, ketika itu dia baru habis menjalani tempoh berp4ntang selepas melahirkan anak kelima mereka.

“Kejadian berlaku di tempat kerja saya kira-kira jam 12 tengah malam. Wanita itu ber4ng apabila suami memaklumkan dia mungkin akan mencer4ikan salah seorang daripada kami.

“Pada mulanya semua berlaku dalam keadaan baik. Namun, apabila suami bercakap mahu mencer4ikan salah seorang daripada kami, dia mula meng4sari saya selain mend4kwa suami saya tidak memberinya nafk4h dan sudah dua hari tidak pulang ke rumah,” katanya.

Nur Hidayu berkata, wanita itu menend4ng, memij4k kaki serta memul4s tangannya.

“Saya tak tahu apa m0tif dia. Paling menyed1hkan, suami langsung tak mempert4hankan saya,” katanya.

Menurut Nur Hidayu, dia memang mengenali wanita itu ketika sama-sama menyertai misi d4kwah di Sibu, Sarawak pada November 2018 yang turut disertai suaminya.

“Kami berada di sana selama seminggu. Ketika itulah saya berkenalan dengan wanita itu. Dalam penerbangan balik, saya pelik kerana dia menaiki penerbangan sama dengan suami, tetapi saya tidak. Dari situ, saya mula rasa ada yang tak kena,” katanya.

Nampak perubahan suami

Nur Hidayu berkata, suaminya hanya memaklumkan dia sudah berkahwin dengan wanita itu pada hujung Januari lalu ketika dia baru melahirkan anak kelima mereka.

Sebelum itu dia juga mengesan perubahan mend4dak suaminya apabila kerap pulang lew4t termasuk tidak pulang ke rumah langsung. Suaminya juga tidak lagi memberi wang nafkah dan jika diberikan hanya mengikut sesuka hatinya.

Nur Hidayu berkata, sebelum ini suaminya pernah bercerita hasratnya untuk berkahwin lagi tetapi dia meminta supaya berfikir mengenai anak-anak.

Bagaimanapun, dia tetap mahu meneruskan hasratnya itu termasuk mendakwa wanita itu boleh melayannya lebih hebat daripada Nur Hidayu.

Malah, sebelum dengan wanita ini dia pernah berkenalan dengan lima wanita lain dan mengajak mereka berkahwin. Namun, tidak berjaya kerana mereka semua tidak mahu berpoligami.

Sementara itu, usaha Harian Metro untuk mendapatkan kenyataan daripada Syed Faris tidak berjaya apabila dia mengelak untuk menjawab pertanyaan diberikan.

“Maaf, saya ada kerja yang perlu diselesaikan dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan lima anak iaitu Sharifah Aisyah, 12; Syed Husayn, 10; Sharifah Fatimah, 5; Syed Muawiyyah, 3; dan Sharifah Safiyyah, lapan bulan.

Malah, sepanjang perkahwinan itu juga, Nur Hidayu pernah empat kali mengalami kegvguran. Haih macam macam hal. Semoga Hidayu dalam keadaan baik baik sahaja dan tidak mengalami apa apa kesan sampingan.

Apa kata anda? jangan lupa komen yang baik baik je !

Sumber : harianmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *