Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Berikutan penularan wabak Covid-19 hampir serata dunia, institusi pendidikan seperti sekolah, universiti dan kolej terpaksa ditutup buat sementara waktu sehingga keadaan kembali pulih.

Walau bagaimanapun, pembelajaran perlu diteruskan di rumah masing-masing dan para guru juga dipertanggungjawabkan untuk membuat kelas secara dalam talian.

Sorang pun tak join kelas online

Akan tetapi, tidak semua dalam kalangan pelajar mahu memberi kerjasama kepada guru seperti yang dikongsi seorang pemuda ini dikenali sebagai Adam di aplikasi TikTok miliknya.

Cikgu tu mengeluh sorang pun tak ‘join’

Video tersebut memaparkan seorang guru sanggup keluar mencari liputan internet untuk membuat kelas dalam talian bersama para pelajar, namun yang dikesalinya tiada seorang pun yang menyertai kelas tersebut.


Menurut Adam, guru itu meluahkan rasa kesal terhadap sikap para pelajar sedangkan dia telah berusaha sebaik mungkin untuk menyampaikan ilmu kepada anak muridnya.

Justeru, buat para pelajar janganlah mengambil kesempatan terhadap situasi ketika ini apabila tidak menghargai usaha yang telah dilakukan oleh para guru, belajarlah menghormati pendidik anda demi masa depan.

Menerusi ruangan komen, rata-rata ramai yang kasihankan guru tersebut dan video ini membuka minda pelajar yang menonton untuk menyertai kelas online selepas ini.

Saya nak taubat, lepasni masuk class online

Aku takleh la tengok cikgu yang dah berusia

Kesian weyy

 

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik. Terima kasih

Sumber: Adam Zamri via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *