Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Siapa yang tidak kenal dengan hati budi yang baik seorang pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang banyak memberi sumbangan kepada orang ramai.

Tambah-tambah lagi, dengan musim pandemik Covid-19, ramai yang memerlukan sumbangan termasuklah golongan barisan hadapan.

Terbaharu, menerusi kisah yang dikongsikan di laman Facebook beliau memberi sumbangan ikhlas kepada petugas-petugas di dua buah penjara di Kedah.

Menurut perkongsian tersebut, beliau memberi sumbangan kepada 200 petugas di penjara Alor Setar dan Pokok Sena iaitu tilam, bantal, tuala serta cadar. Bukan itu sahaja, beliau juga memberi sumbangan face shield sebanyak 2000.

“Sayu rasa. Pagi ini saya dapat surat dari Penjara HQ dan Penjara Pokok Sena memohon bantuan untuk warga penjara untuk mereka yang dikuarantin. Terus bergegas belikan dan uruskan lori untuk penghantaran ke penjara. Saya doakan lori bantuan selamat sampai. Saya tak kesana”

“Kita semua sebuah keluarga. Syukur selesai dapat belikan keperluan untuk 200 orang. 200 tilam. 200 bantal, tuala dan cadar. Kipas 10 biji. Face shield 2000 pcs. Barang-barang makanan dan barang asas.”

“Ya Allah selamatkanlah dan permudahkanlah buat warga penjara Pokok Sena dan Alor Setar. Ya Allah selamatkan saudara kami di seluruh Sabah. Selamatkanlah kami semua ya Allah. Semua saudara kami yang sakit sembuhkan.

Yang dijangkiti pulihkan. Yang kehilangan keluarga tersayang beri kekuatan kesabaran. Buat petugas negara barisan hadapan terus kuat dan diberi kekuatan.”- Ebit Lew

Jom lihat ruangan komen Ebit Lew.

Sangat cemburu dengan kebaikan ustaz

 

Semoga Allah permudahkan urusan dan kesihatan Ustaz

Balas balik jasa banduan penjara

Dah baca Jangan lupa like, share dan komen ya. Terima kasih.

Sumber: Ustaz Ebit Lew via Siakap Keli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *