“Emas korea kot?” Konon Tunjuk Kacang Buncis Segar, Pemilik Ditvduh Cuba Show Off Gelang Emas

Bagi kebanyakan wanita, barang kemas bukan sekadar menjadi perhiasan pada tubuh badan malah ia turut dianggap sebagai status kekayaan.

Selain itu, ia turut disifatkan sebagai pelabur4n bijak untuk jangka masa panjang memandangkan harganya yang sukar untuk svsut.

Jika berada dalam keadaan terdesak, ia juga boleh digadai sekali gus membantu pemilik untuk mendapatkan sumber kewangan tambahan.

Terhaharu, satu posting di laman Facebook Borneo yang memaparkan foto gelang emas besar cukup mencuri perhatian ramai.

“Subur tanaman admin,” tulis pengendali Facebook itu ringkas bersama enam keping foto.

Ia memaparkan tangan seorang wanita yang memakai gelang emas sedang memeriksa tanaman kacang bunc1s.

Selain menjadi perhiasan diri, emas juga merupakan pelaburan yang bagus untuk masa depan.

Biarpun kelihatan seolah-olah sedang memeriksa tanaman, ramai netizen beranggapan tuan badan sebenarnya mahu menunjuk gelang emas yang dipakai.

Selain berselor0h mengenai gelang berkenaan, ramai juga yang turut memberi nasihat mengenai risik0 keselamatan.

Risau pemilik yang memakai barang kemas menjadi m4ngsa ragvt dan sebagainya.

“Kalau macam tu saya juga nak tanam kacang buncis. Manalah tahu kan bling-bling buah dia keluar nanti.

Rezeki masing-masing. Siapa suruh kamu tak mahu beli sendiri. Tapi kalau tak minat pakai emas, diam-diam.

“Ini tunjuk gelang je. Nampak sangat cara pegang kacang tu.

“Jangan ral1t sangat. Takut ada orang pergi cant4s.

“Mak aii suburnya buah kacang tu. Nak juga tanam sayur kuning tu.

“Tunjuk kacangkah tunjuk gelang? Jangan riy4k Allah tak suka.

Lagi foto-foto yang dikongsi di Facebook.

“Rezeki masing-masing. Siapa suruh kamu tak mahu beli sendiri.

Tapi kalau tak minat pakai emas, diam-diam. Orang yang suka emas je yang faham. Pelaburan baik tu bosku.

“Ini memang nak tunjuk gelang besar dia,” tulis beberapa netizen.

Sehingga kini, posting itu menerima hampir 2,000 tanda suka (likes) di Facebook dan dihujani ratusan komen.

“Bukan emas pon skrg ini emas korea lah bangkok lah boleh lan tunjuk ingat penyamun bukan kira emas atau x ilang tangan nanti”

Sumber: mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *