Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Penampilan selebriti popular, Neelofa yang kini sudah berniqab benar-benar memberi impak yang luar biasa terhadap pandangan umum kepada dirinya.

Rata-rata warganet termasuk rakan artis menyambut baik perubahan Neelofa dan terus mendoakan agar selebriti yang juga usahawan berjaya ini terus beristiqomah.

Cecah 8 juta pengikut

Susulan daripada itu, pengikutnya di Instagram juga dilihat semakin bertambah apabila sudah meraih lapan juta pengikut hanya dalam beberapa hari selepas pengumuman dirinya berhijrah.

Meningkat dalam masa kurang semingu

Menerusi maklumat daripada Astro Gempak, sebelum ini Neelofa mempunyai pengikut seramai 7.8 juta dan telah meningkat secara mendadak pada minggu lepas.

Pencapaian angka 8,007,202 juta tersebut dilihat semakin meningkat selepas pengacara program bual bicara Next To Neelofa itu mengumumkan dirinya berniqab pada Khamis lalu.

Datuk Seri Siti Nurhaliza – 7.9 juta pengikut

Sebelum ini, penyanyi nombor satu negara Datuk Seri Siti Nurhaliza merupakan selebriti Malaysia yang paling tinggi pengikutnya iaitu 7.9 juta dan diikuti Neelofa serta Zizan Razak dengan jumlah pengikut 7.6 juta.

Zizan Razak – 7.6 juta pengikut

Terdahulu, media sosial milik Neelofa telah mendapat perhatian warganet kerana perubahan yang dibuat selebriti itu disambut baik oleh orang ramai.

Walaupun masing-masing masih tidak percaya akan perubahan yang berlaku dalam diri Neelofa, namun mereka tetap berasa gembira dan terinspirasi dengan tindakan berani yang dilakukan untuk kehidupannya.

Dah baca? Jangan lupa like, share dan komen ya. Terima kasih

Sumber: Astro Gempak via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *