Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Walaupun Malaysia sebuah negara membangun, tetapi keadaan ekonomi di negara ini masih berada di tahap yang sama bahkan kebanyakkan rakyat terpaksa membuat pelbagai pekerjaan dalam satu masa yang sama.

Tidak terkecuali dengan seorang gadis yang dikenali sebagai @wannasreen dimana dia turut mengalami situasi sama apabila didakwa terpaksa melakukan empat pekerjaan demi menanggung kos sara diri.

Melayu malas?

Menerusi laman Twitter, Wan Nasreen Syaza memaklumkan bahawa dia mempunyai ‘double degree’ jurusan Sarjana Muda Undang-Undang dan Syariah di Universiti Sains Malaysia (USIM), Negeri Sembilan.

Posting berkenaan menerima pelbagai reaksi warganet yang rata-ratanya memuji kesungguhan gadis berusia 22 tahun itu kerana ‘sanggup’ melakukan empat pekerjaan.

Patutlah takde peluang pekerjaan

Tak nampak pemalas pun

Solehah pun solehah

Namun begitu, status pekerjaan gadis terbabit turut menjadi tanda tanya kepada netizen sekiranya gadis itu benar-benar mempunyai empat pekerjaan atau sebaliknya.

Kalau betul dia buat sampai empat kerja, memang betul-betul hebat lah! Semoga dia sentiasa dilimpahkan rezeki yang banyak.

Apa kata anda? Dah baca jangan lupa share dan komen ya. Terima kasih

Sumber : Twitter & OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *