Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Sesuatu yang diperoleh dari hasil kerja keras sendiri merupakan salah satu kebahagiaan untuk diri sendiri. Tambahan pula, apa yang diperoleh itu mampu memberi impak yang baik kepada insan terdekat.

Pelakon Shakilla Khoriri berkongsi berita gembira kerana berjaya membeli sebuah kereta berjenama setelah lebih 10 tahun bekerja. Siapa sangka, kereta import dari negara Jepun itu adalah hak miliknya sepenuhnya.

 

View this post on Instagram

 

#💋• . Seumur hidup tak pernah lah berkenan nak bergambar dekat kereta ni kecuali kebetulan. Kereta orang apa lagi kereta sendiri. Entah ! Tak suka. . Tapi ni saja share sikit lah. Aku ni 10 tahun kerja baru sekarang merasa nak pakai kereta baru , nama sendiri, bayar sendiri semua sendiri lah. Tapi kerja macam aku ni yang tak tentu gaji sat ada sat takde ni PAYAH nak lepas loan. Penyudah beli kereta sambung bayar yang setiap kali banyak ragamnya banyak kosnya. Alhamdulillah walau macam mana pun bekas2 kereta aku dulu sebab dah banyak berjasa bawa aku kerja dengan family jalan2. . Mungkin Allah bagi aku rezeki pinjaman sikit untuk rasa macam mana rasanya ada kereta sendiri. . . Loan payah tapi Allah mudahkan dengan temukan aku dengan @haririazmi_22 dan segalanya dipermudahkan. Hariri yang banyak update dan uruskan pasal loan sampai gedebuk keluar kereta. Syukur. . . . Well aku faham kalau loan tak lulus tu mesti ada salesman yang tak sungguh2 buat lagi2 orang macam aku. Sebelah matanya depa pandang tapi YES aku nak recomen lah for those yang nak beli kereta sila lah berurusan dengan @haririazmi_22 kau tak payah pening2 sebab dia SETTLE kan from A-Z , insyallah. . . Birthday present untuk diri sendiri. Syukur. Thank you for everything @haririazmi_22 🙏🏻 Thank you Allah 🙏🏻❤️

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Baru merasa pakai kereta baru

“Seumur hidup tak pernah lah berkenan nak bergambar dekat kereta ni kecuali kebetulan. Kereta orang apa lagi kereta sendiri. Entah ! Tak suka, luah beliau.

“Tapi ni saja share sikit lah. Aku ni 10 tahun kerja baru sekarang merasa nak pakai kereta baru , nama sendiri, bayar sendiri semua sendiri lah.

“Tapi kerja macam aku ni yang tak tentu gajinya sat ada sat takde ni payah nak lepas loan. Penyudah beli kereta sambung bayar yang setiap kali banyak ragamnya banyak kosnya.

“Alhamdulillah walau macam mana pun bekas2 kereta aku dulu sebab dah banyak berjasa bawa aku kerja dengan family jalan2,” tulisnya.

Dipertemukan dengan Hariri

Dalam masa sama, isteri kepada penyampai radio, Fizi Ali itu bersyukur atas nikmat yang diberikanNya.

“Mungkin Allah bagi aku rezeki pinjaman sikit untuk rasa macam mana rasanya ada kereta sendiri.

“Loan payah tapi Allah mudahkan dengan temukan aku dengan Hariri Azmi dan segalanya dipermudahkan. Hariri yang banyak update dan uruskan pasal loan sampai gedebuk keluar kereta. Syukur.”

“Well aku faham kalau loan tak lulus tu mesti ada salesman yang tak sungguh2 buat lagi2 orang macam aku.

“Sebelah matanya depa pandang tapi YES aku nak recomen lah for those yang nak beli kereta sila lah berurusan dengan @haririazmi_22 kau tak payah pening2 sebab dia SETTLE kan from A-Z , insyallah.

“Birthday present untuk diri sendiri. Syukur. Thank you for everything Hariri Azmi. Thank you all!,” kongsinya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata turut meluahkan rasa gembira dengan hasil titik peluh pelakon itu kerana kagum dengan kesabaran beliau dalam mencapai impian.

“Semoga bersemangat cari rezeki”

Akak idola!!!

Berdasarkan kisah Shakilla Khoriri ini, dapat kita simpulkan, sesiapa pun mampu mencapai impian meskipun banyak halangan.

Sesuatu itu tidak mustahil untuk diperoleh jika kita bersungguh dan bekerja keras tanpa mengeluh.

Ha dah baca, jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *