Hampir 30 Jam K0ma, Siti Sarah Akhirnya Terp4ksa Ditiar4pkan. “ada sedikit dar4h b3ku di p4ru-p4ru..”

Kuala Lumpur: “Sarah sudah hampir 30 jam k0ma sejak dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM). Doktor maklumkan Sarah sudah ditiarapkan dengan harapan oksigen dan paru-paru boleh bekerjasama,” kata pelawak Shuib mengenai keadaan isterinya, Siti Sarah.Shuib ketika dihubungi berkata, harapan mereka sekarang adalah paru-paru boleh kembali normal dan bekalkan oksigen dalam badan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Memandangkan Sarah kena j4ngkitan C0vid-19, jadi p4ru-p4ru dia banyak terk3san. J4ntung pun sudah lem4h. Mungkin Sepanjang pembed4han mengeluarkan bayi semalam, j4ntung sudah bekerja banyak.

“Difahamkan juga, ada sedikit d4rah b3ku di p4ru-paru. D0ktor kata, buat masa sekarang tak boleh apa-apa lagi sebab semalam baru lepas menj4lani pembed4han.

“Setiap kali ada panggilan nombor tak dikenali masuk saya menjadi t4kut. Dalam masa sama saya perlu jawab sebab bimbang ia daripada doktor yang mahu mengemaskini keadaan Sarah atau berita sebaliknya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shuib, setiap hari tanpa Sarah di sini membuatkan dirinya rindu dan hati menjadi sayu.

“Apabila rindu datang, jadi s4kit, memang sus4h rasa. Di rumah ini saya teringat-ingat dia. Setiap sudut yang dia selalu ada, mesti teringat. Nak kawal s4yu, tapi tak boleh.

“Saya selalu bercakap dalam hati dan cakap seorang diri dengan harapan dia dengar,” katanya.

Dalam masa sama, Shuib melu4hkan rasa terh4ru apabila setiap hari mendapat mesej dan kiriman gambar anak-anak tahfiz dan orang persendirian yang membaca Yasin dan doa selamat buat Sarah.

“Saya terlalu terharu apabila dalam keadaan sekarang, ada saja orang hantar gambar anak-anak tahfiz baca Yasin.

“Terima kasih banyak sebab mendoakan Sarah. Ia satu rahmat terlalu besar untuk kami.

“Memang saya hanya boleh mohon orang doakan dia, tapi tidak menjangka ada sampai buat sendiri majlis doa selamat dan bacaan Yasin.

“Saya balikkan semua doa kepada mereka. Kepada yang sedang mend3rita C0vid-19, semoga terus tabah. Ini masa kita sama-sama doakan orang lain,” katanya.

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *