Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

KUALA LUMPUR: Pemergian arw4h Abam pastinya bukan perkara yang mudah untuk diterima oleh ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat. Tapi walaupun pahit, mereka perlu redha akan ujian yang telah diberikan. Pasti akan ada hikmah yang lebih besar menanti mereka di hadapan.

Paling terkesan sudah pasti isteri arw4h, Nor Hidayah yang kini terpaksa memikuI tanggungjawab sebagai seorang ibu dan seorang ayah kepada anak mereka yang baru berusia lapan bulan.

Bagi kanak-kanak seusia Hamzah, apalah yang dia tahu tentang kehiIangan dan kem4tian. Melalui perkongsian dalam temuramah sebelum ini, Hidayah menceritakan bahawa, pada malam pertama pemergian arw4h, Hamzah sudah mula mencari kelibat ayahnya.

Pemergian arw4h Abam pastinya bukan perkara yang mudah untuk diterima oleh ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat. Tapi walaupun pahit, mereka perlu redha akan ujian yang telah diberikan. Pasti akan ada hikmah yang lebih besar menanti mereka di hadapan.

Paling terkesan sudah pasti isteri arw4h, Nor Hidayah yang kini terp4ksa memikuI tanggungjawab sebagai seorang ibu dan seorang ayah kepada anak mereka yang baru berusia lapan bulan.

Bagi kanak-kanak seusia Hamzah, apalah yang dia tahu tentang kehiIangan dan kem4tian. Melalui perkongsian dalam temuramah sebelum ini, Hidayah menceritakan bahawa, pada malam pertama pemergian arw4h, Hamzah sudah mula mencari kelibat ayahnya.

Menerusi perkongsian salah seorang sahabat yang rapat dengan arw4h, dia sering memuat naik situasi terkini berkenaan keluarga arw4h. Menurutnya, kesihatan Hamzah mula terg4nggu dan demam. Tapi bagaimanapun, Hamzah telah pun di bawa ke kIinik untuk mendapatkan rawatan.

Dia meminta agar orang ramai dapat mendoakan kesihatan anak kecil ini. Mungkin Hamzah tidak mampu untuk berkata-kata meluahkan perasaan rindu terhadap arw4h ayahnya.

Kami doakan agar Hidayah dan Hamzah sentiasa dalam keadaan yang baik. Menerusi foto yang dimuat naik oleh Hidayah, kucing misteri yang datang ke rumah mereka pada hari pemergian arw4h sentiasa ada menemani Hamzah. Malah kucing tersebut turut tidur di atas katil tempat kebiasaan arw4h selalu tidur.

Jangan Risau, Hamzah sudah dibawa ke Klinik

Kucing yang menemani Hamzah, tidur betul2 atas katil tempat arw4h tidur. Moga dengan kehadiran kucing tersebut sedikit sebanyak dapat menghiburkan hati Hamzah. Semoga Hamzah cepat sembuh ye sayang

Sumber : newsinkling via transformasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *