Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Menerusi sidang media sebentar petang tadi, mengumumkan sebanyak 120 lagi kes baru dilaporkan di Malaysia menjadikan keseluruhan 673 kes positif Covid-19. 95 daripada kes baru itu berkait dengan kes kluster perhimpunan di Sri Petaling. Manakala tujuh lagi pesakit telah sembuh menjadikan 49 setakat ini.

Selain itu, Malaysia mencatat dua kematian pertama wabak tersebut iaitu merupakan kes ke-178 dan kes ke-358 hari ini.

“Kalau dah masuk dalam body bag ni…”

Pagi tadi, seorang pemuda dilihat berkongsikan satu ilmu mengenai pengurusan jenazah pesakit Covid-19 (jika berlaku kematian). Hebahan dari pihak hospital menyatakan pada pihak pengurusan jenazah lantikan hospital menyuruh agar jenazah pesakit Covid-19 ini diuruskan mengikut tatacara pesakit Ebola (EVD).

Turut juga dinyatakan bahawa, jenazah pesakit Covid-19 ini akan dimasukkan ke dalam beg khas yang digelar sebagai body bag.

Kenyataan rasmi pengurusan jenazah…

Tatacara pengurusan atau pengendalian jenazah

Disebabkan perkara ataupun wabak seperti ini jarang berlaku, sudah tentunya perkara ini mendapat pelbagai persoalan dan juga pertanyaan daripda warga pengguna media sosial. Menerusi ruangan komen, netizen turut bersimpati terhadap keluarganya. Semoga rohnya tenang disana.

Allahu sedihnya

Moga diberi ketabahan kepada keluarga

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik ya. Terima kasih

Sumber:OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *