Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Pemergian Abam atau Allahyarham Syed Umar Mukhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, amat dirasai oleh semua.

Ternyata pelawak popular ini disenangi dan disayangi ramai. Buktinya jenazah Allahyarham disolatkan lebih 720 jemaah di Masjid Zakaria, Gombak semalam.

Malah kawasan Tanah Perkuburan Sungai Pusu, Gombak juga dibanjiri 2000 orang yang datang memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham.

Sebaik sahaja berita mengenai Abam meninggal dunia disiarkan, media sosial dibanjiri ribuan ucapan takziah termasuk yang berkongsi tentang peribadi mulia dan kebaikan Allahyarham.

Allahyarham disifatkan sebagai seorang anak yang baik terhadap ibunya dan mementingkan kebajikan keluarga serta banyak pengorbanan dilakukan untuk memastikan kebahagian mereka.

Bersedekah, tidak berkira, baik hati dan sedaya upaya memenuhi permintaan sahabat yang memerlukan bantuan walaupun kecil antara sebab pemergian Allahyarham menjadi kesan kepada semua.

Yang terbaru, lagu nyanyian Abam berjudul Sikasih telah ditonton lebih 1 juta kali di laman sosial YouTube selepas pemergiannya.

Lirik video yang dimuat naik pada 22 Februari 2019 itu menyentuh hati apabila di dalam bait liriknya tertulis sepotong ayat di bahagian korus yang boleh membuatkan air mata pendengarnya menitis.

Lihat video penuh dibawah:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=155&v=8bRSeyrYffo&feature=emb_title

 “Terputus sudah di antara kita, berbeza sudah dua dunia…” dikaitkan pendengar pada ruangan komen, tentang luahan Allahyarham seperti sudah dirinya tahu akan ‘pergi’.

Allahyarham Abam meninggal dunia di kediamannya di Gombak, kira-kira jam 7 pagi Isnin.

Pemergian Abam disedari isterinya ketika mahu mengejutkan suaminya untuk pergi bekerja.

Abam sempat solat subuh sebelum mengadu sakit kepala dan tidur semula.

Kematian Abam dimaklumkan Ali kepada Gempak pagi semalam selepas dia mendapati arwah tidak memberi sebarang tindak balas selepas dipanggil dan dikejut beberapa kali.

Semoga Allah merahmatimu

Semoga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman

Masih merasai semua ini tidak benar

Dalam maknanya lagu arwah

Apa kata anda? Dah baca, jangan lupa like komen dan share ya. Terima kasih

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *