Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Keputusan yang diketahui sudah pun menjawab segala soalan dan teka teki. Bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak didapati bersalah atas tudvhan menyalahguna kuasa berkaitan dana 42 juta dari SRC International.

Masih belum selesai

Meskipun begitu, terdapat lagi 6 pertudvhan lain berkaitan pec4h ama4nah, dan juga penyelewengan sebanyak RM42 Juta SRC International Sdn Bhd.

Wartawan Astro Awani melaporkan bahawa, buat masa ini, hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali sedang menyampaikan alasan penghakiman.

Takut kena ‘Kluster Najib’

Demi memberi sokongan moral kepada Datuk Seri Najib itu, seramai 300 ke 400 penyokong yang hadir ke mahkamah seawal pukul 7 pagi tadi.

Akan tetapi, mereka tidak dibenarkan masuk ke kawasan mahkamah dan perlu duduk berkumpul di luar perkarangan mahkamah tersebut sahaja.

Menerusi perkongsian Pocketimes, rata-rata penyokong Bossku dilihat duduk di bawah khemah yang disediakan dan jamuan makanan ringkas juga kelihatan disaji buat penyokong yang sabar menanti di kawasan tersebut.

“Mana mask dan penjarakan sosial?”

Dalam debaran menanti keputusan daripada mahkamah, ramai di kalangan netizen yang melihat gambar di atas berasa bimbang wujudnya ‘Klvster Najib’ akib4t penyokongnya tidak mengamalkan sebarang social distancing.

Para penyokong dilihat berkumpul dan duduk secara dekat, malah ada di antaranya tidak memakai mask pun. Aduhai! Kalau kena sam4n ni mahu beribu semua kena.

Harapnya, pihak berkuasa dapat menangani hal ini demi menyekat penularan wabak C0vid 19 yang melanda negara ini.

Meskipun di fasa pemulihan, v1rus ini masih berlelulasa di luar sana. Ini bagi memastikan gelombang ketiga tidak tercetus atas sikap segelintir rakyat yang kurang patuh kepada SOP.

Apa pendapat anda? Jangan lupa komen yang baik !

Sumber : terengganutv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *