Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Ketika ini, pernikahan secara atas talian merupakan satu-satunya pilihan yang ada bagi pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga.

Hal tersebut berikutan Perintah Kawalan Pergerakkan yang melarang mana-mana aktiviti keraian yang melibatkan ramai tetamu.

Nikah atas talian

Jadi, pasangan usahawan Syafiz Zorkafli dan Hana Nabila memilih untuk bernikah secara atas talian dengan berada di rumah masing-masing.

Drive sorang2 ke rumah isteri

Selepas majlis pernikahan secara online itu, pengantin lelaki mengambil keputusan dengan pergi ke rumah pengantin perempuan seorang diri dengan memandu kereta dalam keadaan hujan.

Dia memaklumkan perkara tersebut menerusi IG storynya beberapa jam sebelum bertemu dengan isteri yang baru dinikahi.

yeaaah! dah jumpa isteri

Melalui perkongsian tersebut, Syafiq dan Hana mengucapkan rasa syukur kerana dapat menyelesaikan urusan mereka walaupun sudah tertunda beberapa minggu kerana PKP.

Mereka juga terus positif dengan mengharapkan ada hikmah yang berlaku disebalik segala ujian yang ditempuhi mereka sebelum sah bergelar pasangan suami isteri sebentar tadi.

Walaubagaimanpun, menerusi ruangan komen netizen memberi pendapat masing masing yang umpama memerli pasangan ini. Apapun kita doakan kebahagiaan orang yang baik baik ya.

 

Min nak ucapkan Selamat pengantin baru ! Semoga bahagia hingga ke syurga ya. Tahniahh

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik ya. Terima kasih

Sumber: OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *