Pernah Gvgur Dari Sekolan Sukan, Azizul Hasni Cerita mndapat ‘Bantuan Dari Langit’

Terdahulu, Azizulhasni Awang pernah mend3dahkan yang beliau pernah digvgurkan daripada program pelapis di Sekolah Sukan Bukit Jalil pada usia 18 tahun.

Bagaimanapun, atlet itu tetapi diselamatkan oleh Ketua Jurulatih Kebangsaan ketika itu, Datuk Ng Joo Ngan setelah legenda berbasikal itu membuat r4yuan.

Menyifatkan kehadiran Joo Ngan sebagai ‘bantuan dari langit’, “The Pocketrocketman” juga juga menyifatkan ikon sukan berbasikal negara itu sebagai seorang ‘figura ayah’ buatnya.

“Ketika saya hampir lem4s dengan omb4k ujian yang membantai diri saya, saya menerima suatu naf4s baru. Ade bantuan dari langit. Sungguh tidak dis4ngka.

“Seorang manusia yang tidak ada apa-apa kaitan dengan saya, datang menghulurkan bantuan. Insan itu adalah seorang yang saya panggil ‘Uncle Joo Ngan,” cerita Azizulhasni dalam entri di Facebook bertajuk ‘Al-kisah seorang Cina’ baru-baru ini.

“Saya yang ketika itu menetap di asrama atlet, telah ditarik segala kemudahan yang diberikan. Bermaksud asrama tempat penginapan ditarik balik, akses ke dewan makan juga di tarik balik dan begitu juga dengan kemudahan latihan. Ketika itu saya hil4ng segala-galanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azizul | Awang (@azizulhasniawang)

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: AW via azizulhasniawang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *