Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Wanita masa kini bukan lagi pilihan kedua dalam mengisi apa-apa jawatan penting kerana mereka sudah mampu berdiri sama baris dengan keupayaan lelaki.

Jadi, pekerjaan mengendali pesawat bukan lagi tugas hakiki lelaki kerana pada masa sekarang, wanita bergelar juruterbang bukanlah sesuatu yang janggal.

Inspirasi buat semua

Hal ini samalah seperti kisah inspirasi yang diperoleh daripada laman Facebook Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) apabila seorang lagi anggota TUDM wanita berpangkat Leftenan telah berjaya menjadi Juruterbang TUDM.

Lebih membanggakan adalah Lt Lohappriya Manisegaran adalah wanita berbangsa India pertama bergelar juruterbang TUDM. Perkara tersebut dikongsikan seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Parthiban Al Muniandy dengan ucapan tahniah.

Majlis berlangusng dalam norma baahru

Upacara itu juga telah dimuat naik ke Facebook rasmi TUDM dengan menyertakan sekali penerangan berkenaan penyampaian sayap tersebut beserta gambar-gambar semasa majlis itu yang diadakan dalam norma baharu.

Sehubungan dengan perkongsian sumber, rata-rata warganet telah mengucapkan tahniah kepada juruterbang wanita berbangsa India pertama negara yang memberikan inspirasi kepada semua wanita diluar sana.

Mereka juga mendoakan agar Lt Lohappriya Manisegaran terus maju jaya dalam kerjaya yang dipilih olehnya ini. Syabas!

Jom baca komen netizen.

Memang power!

Tahniah Lt Lohappriya!


Semoga terus maju jaya

Dah baca? Jangan lupa like, share dan komen ya. Terima kasih

Sumber: Parthiban Al Muniandy, TUDM via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *