Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Boleh dikatakan ramai yang sedang tersenyum girang, dengan Perutusan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin berhubung Perintah Pergerakkan Bersyarat yang bermula sejak 4 Mei 2020 yang lalu.

Antara intipati ucapan Perutusan Perdana Menteri Malaysia, beliau mengumumkan bahawa PKPB yang berakhir pada 9 Jun 2020 akan diganti kepada Perintah Kwalan Pergerakan Pemulihan bermula 10 Jun sehingga 31 Ogos 2020.

Terima kasih frontliner

Justeru, selama PKP dan PKPB dilaksanaka sepanjang lebih kurang tiga bulan ini, terima kasih perlu diucapkan buat para anggota pihak berkuasa yang bertugas mengawal segala aktiviti merentas negeri.

Komitmen mereka terhadap menjaga dan mengawal pergerakan rakyat perlu dipuji, jika tanpa mereka negara kita mungkin tidak mampu membendung gejala penularan Covid-19.

Sanggup berkorban demi negara

Mereka sanggup merisikokan diri sendiri, berkorban masa dan tenaga untuk menabur bakti kepada negara. Meskipun, perlu berhujan dan berpanas mereka tetap menjalankan tugas.

Diharapkan dengan kelonggaran yang telah diberikan, tidak membuatkan kita cuai dan leka dalam membendung Covid-19. Ikutlah SOP yang telah ditetapkan, dan bersama-sama membudayakan normal baharu dalam kehidupan seharian kita.

Terima kasih kepada PM, KKM, PDRM

Terima kasih barisan hadapan

PKPP ni kita kena belajar jaga diri sendiri

Dah baca, sila share dan komen yang baik baik. Terima kasih

Sumber: Borak Daily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *