Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Datuk Dr Noor Hisham Abdullah telah dilantik menjadi Ketua Pengarah Kesihatan mulai 1 Mac 2020. Berlatar belakangkan kelulusan berkelulusan Ijazah Sarjana dalam bidang Surgeri dan Ijazah Doktor Perubatan daripada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menyertai perkhidmatan awam sebagai Pegawai Perubatan pada Ogos 1988.

Berbekalkan pengalaman, pengetahuan dan kepakaran serta kredibilitinya, beliau mampu memastikan matlamat dan agenda kesihatan negara dilaksanakan secara menyeluruh dan rakyat mendapat perkhidmatan kesihatan yang terbaik.

Pagi ni saya curi2 masa untuk laksanakan pembedahan

Beberapa jam yang lalu menerusi platform media sosial beliau, Dr. Noor Hisham dilihat berkongsikan saat istimewa dengan memasuki bilik sugeri, menyertai staf-staf OT melakukan pembedahan keatas seorang pesakit.

Beliau juga turut mencoretkan sebuah nukilan ringkas, sepanjang beliau bertugas menguruskan kes wabak pandemik COVID-19 yang menggurunkan masyarakat Malaysia.

Setiap hari memberikan pengajaran dan cabaran baru

“Kita sekarang di fasa pemulihan…”

Ramai yang berikan pujian!

Keprihatian dan tanggungjawab yang ditonjolkan oleh Dr. Noor Hisham ini membuatkan rakyat Malaysia semakin menyayangi diri beliau. Kesanggupannya untuk mencuri-curi masa melaksanakan tanggungjawabnya sebagai pakar bedah juga turut dipuji oleh orang ramai.

Dr memang yang terbaik!

Tugas diutamakan perkhidmatan cemerlang

Terbaikkk Dr

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik. Terima kasih

Sumber: OMM via Noor Hisham Abdullah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *