Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Perasaan kasih sayang terhadap anak-anak sudah pasti tertanam kukuh dalam diri setiap ibu dan bapa. Keinginan untuk menggembirakan hati mereka dengan memberi apa yang diinginkan sangat menebal walaupun sedar kemampuan sendiri.

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Azri Walter, dia telah menceritakan perihal seorang lelaki yang gigih mengangkut teddy bear untuk dibawa pulang.

Anak dah lama minta

Menurut lelaki itu, teddy bear tersebut sudah lama diminta anaknya, namun dia tidak mampu dan apabila menemuinya di tempat sampah, dia begitu gembira apabila boleh memberikan kepada anaknya dirumah selepas dibersihkan nanti.

Hantar peringatan buat diri

Selepas mendengar apa yang diperkatakan lelaki itu, pengguna sumber mulai berasa sebak melihat pengorbanan seorang ayah yang begitu mementingkan kegembiraan anak walaupun diri sendiri tidak mampu.

Di akhir perkongsian tersebut, Azri sempat menitipkan pesanan kepada semua dengan mengambil ikhtibar daripada kisah inspirasi tersebut.

Terima kasih berkongsi pengalaman

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat, beberapa pengguna Facebook telah meninggalkan komen dengan mengucapkan terima kasih diatas perkongsian pengalaman kepada para pengguna media sosial.

Mereka juga meyedari bahawa pengorbana yang ditunjukkan oleh bapa tersebut sangat tidak ternilai harganya.

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik. Terima kasih

Sumber: Azri Walter via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *