“Tidak kenal Siti Sarah, Tapi Rasa Lem4h & Terb4ring Bila Dapat Tahu pasal….”- Jasmine Suraya

KUALA LUMPUR : Pelakon, Jasmine Suraya Chin, 32, mengaku meski tidak mengenali Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin, namun hatinya juga terk3san dengan pem3rgian penyanyi kesayangan ramai tersebut.

Menurut Jasmine, dia secara peribadi sebelum ini pernah menyaksikan persembahan penyanyi itu selain pernah bekerjasama dengan Shuib Sepahtu.

“Jujurnya, saya sangat terk3jut. Serius, saya benar-benar sangkakan dia akan berjaya mel4wan s4kit itu. Berita itu sangat meng3jutkan. Saya pernah tengok persembahan Sarah dan bekerjasama dengan Shuib, dia memang baik betul.

“Pada mulanya, saya sangat aktif dan sibvk, tapi lepas bersenam, saya terbaring atas alas y0ga dan tiba-tiba rasa sangat penat. Letih macam otak saya macam nak mel3tup. Saya teringatkan Siti Sarah. Saya tak tahu kenapa dan kemudian men4ngis. Masih tidak tahu kenapa.

“Malah, semasa menulis ini pun air mata rasa nak meng4lir. Saya tak tahu kenapa terfikirkan dia sedangkan tidak mengenali dia secara dekat. Saya rasa lem4h dan terb4ring di situ adalah dalam 20 minit tak bergerak,”katanya.

Jasmine berkongsikan perkara itu dalam satu hantaran yang dimuat naik di akaun Instagramnya semalam dengan sekeping gambar pemandangan yang dirakamkannya sebelum itu.

Dalam pada itu, turut dilihat meninggalkan komen pada hantaran tersebut ialah rakan artis dan selebriti Ramona Zamzam, Daiyan Trisha dan Afifah Nasir.

“Bertahanlah, kita semua sedang merasakan hal yang sama. Ia sangat meny3ntuh hati. Bangun dan mendapat perkhabaran pem3rgian kak Sarah. Tetapi, dalam masa yang sama, saya percaya kita semua secara ment4lnya sudah penat dengan situasi C0vid ini.

“Masih ingatkah betapa sibuknya kerja kita Jas? Dan kita duduk di rumah sejak begitu lama, dirundung dengan begitu banyak berita kes3dihan setiap hari. Luahkan, Jasmine. Luahkan,”kata Ramona memberi semangat pada Jasmine.

Sebagaimana Ramona, Afifah juga mengaku sedang berdepan dengan perasaan yang sama dan menganggap Jasmine tidak berseorangan.

“Awak tidak berseorangan. Saya juga merasai perkara yang sama. Men4ngis dan mena4ngis. Dia kini berada di tempat yang lebih baik sementara kita semua perlu teruskan hidup dengan peras4an t4kut terhadap wab4k ini,”katanya.

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *