Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

8 FEBRUARI 2020: Hati mana tidak sedih melihat kebanyakan rakan-rakan sebaya sudah mempunyai cahaya mata, sedang diri sendiri hanya mampu berdoa dan berharap menunggu peluang itu. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya. Mungkin itu pepatah semua diberikan melihat nasib seorang pelakon popular berjiwa kental ini, Siti Elizad.

” Saya pernah buat pembdahan ketumb0han cyst dua kali. Saya juga pernah menjalani pembdahan membuang 0vari sebelah kiri dan sekarang ada sebelah saja.

Difahamkan Siti Elizad yang merancang untuk memulakan proses rawatan kesuburan In vitro fertilisation (lVF) bagi mendapatkan cahaya mata. Elizad, 36, atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohamad Sharifuddin berkata rawatan itu perlu dilakukan tahun ini kerana bimbang ketumbuhan cyst berulang lagi.

” Sebab itu tahun ini kalau boleh nak sangat mengandung dan berdoa Allah makbulkan doa saya. Sebab apa, keturunan keluarga saya semua knser. Jadi, setiap kali sakit di bahagian pangkaI rahim saya risau.

” Insya Allah, tahun ini saya akan mulakan rawatan lVF. Insya Allah saya mencuba. Memandangkan ketumb0han cyst dalam badan saya jenis aktif, jadi saya meletak di 0vari lagi.

” Jadi, sebelum doktor buang lagi sebelah saya berharap Allah bagi saya seorang cahaya mata. Dapat seorang pun ia satu rahmat buat saya,” katanya dalam perkongsian menerusi program Curhat yang ditayangkan di saluran Astro Prima.

Menurut Elizad, selepas lima tahun berkahwin dengan suami, Shamsul Baharin Rahman, dia sudah lali persoalan mengenai anak.

” Kadang bukan keluarga atau pasangan, tapi apabila orang sekeliling dan netizen cakap saya tak berdoa dan beriya dalam soal ini, saya sedih.

” Saya tak pernah tunjuk sebab saya jenis ‘happy go lucky’. Apabila orang membandingkan suami saya yang sudah ada dua anak daripada perkahwinan sebelum ini dan saya tak ada zuriat, tentu saya sedih.

” Tapi orang sekeliling selalu tanya bila nak ada anak. Saya mana tahu. Saya bukannya Tuhan

” Kalau ditanya, tentu saja saya nak anak. Ya Allah, tolong bagi saya satu,” katanya.

Pada program yang membawa tajuk Zuriat Syurga itu, Elizad turut meminta maaf pada suaminya sekiranya gagal memberikan zuriat.

” Saya bukan wanita sempurna. Walaupun dari segi luaran dia nampak saya seorang yang ceria, tapi andai kata saya tak mampu berikan dia zuriat, saya minta maaf,” katanya.

Program itu turut menampilan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri dan pelakon, Izzue Islam.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *