Rimbabara Daily

Semasa, Hiburan & Trending

Kontroversi yang melanda Ustaz Ebit Lew ekoran isu dirinya menghulurkan bantuan kepada insan yang memerlukan sepanjang PKP, telah mewujudkan spekulasi sesetengah pihak bahawa beliau tidak lagi membuat kerja-kerja amal.

Pendakwah ini juga dilihat telah dipanggil untuk memberi keterangan di Bukit Aman, berhubung laporan beberapa pihak yang mempertikaikan khidmat bantuannya yang tular di media sosial.

“Lepas sahur terus ke sini…”

Memecahkan desas desus spekulasi, Ustaz Ebit Lew kini dilihat kembali menjalankan misi kemanusiaan dan perkara ini telah dikongsikan melalui laman Facebook rasminya.

Beliau mengatakan telah bergerak ke Baling, Kedah seusai bersahur untuk bertemu dengan keluarga yang dilihat memerlukan bantuannya.

Terima kasih, masyarakat setempat prihatin!


“Sehari mereka disini adalah dosa buat saya…”


Tolong carikan rumah sewa sementara waktu!


Ramai gembira ustaz kembali beramal

Rakyat Malaysia kebanyakannya dilihat sangat gembira dan ucap syukur terhadap kembalinya Ustaz Ebit Lew untuk mengulurkan bantuan kepada golongan susah. Malah, kecekalan dan ketabahannya menghadapi ujian sebelum ini turut dipuji ramai.

Polis mengesahkan pendakwah terkenal, Ebit Lew diberi kebenaran untuk memberi sumbangan keperluan terutama makanan kepada golongan tidak berkemampuan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Akhirnya Ustaz bangkit untuk membantu orang fakir miskin

Kuatnya hati ustaz

Berilah kebebasan untuk beliau melakukan kerja amal

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik ya. Terima kasih

Sumber: Ebit Lew via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *