[VIDEO] Baru 2 Bulan Tinggal Bersama Sebab PJJ, Suami Dijemput Il4hi Sehari Selepas Tahu Bakal Jadi Ayah

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti menantikan kehadiran cahaya mata sebagai ‘pelengkap’ rumah tangga. Namun, tidak semua pasangan yang diberikan rezeki hamil seawal tahun perkahwinan mereka dan ada yang sudah bertahun-tahun menantikannya.

Tetapi lain pula yang dilalui oleh seorang wanita apabila dia di4hkan h4mil selepas dua tahun menanti cahaya mata pertama mereka, namun diuji dengan kehil4ngan suami tersayang pada keesokan harinya.

2 tahun menanti kehadiran cahaya mata, suami mengh4dap Il4hi

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh Shaa Ibrahim di Facebook, dia memaklumkan bahawa suaminya, Wan Muhammad Hasruldin telah kembali menghadap Il4hi selepas terlibat kemal4ngan jalan raya ketika dalam perjalanan untuk pergi ke tempat kerja.

Pagi tadi saya hantar gambar ni dekat awak sayang. Rupanya awak tak sempat tengok. Allah panggil awak balik. Dua tahun awak tunggu sayang. Saya kuat sebab ni. Ni juga last WhatsApp saya sempat hantar dekat awak. Lepas ni tak akan ada dah orang yang nak hantar emoji lucu-lucu dekat saya.

Hari ni GPS awak tak bergerak saya call tapi tak ada siapa yang jawab. Rupanya Allah SWT yang panggil awak dulu.

Sebelum ini mereka terp4ksa PJJ (perkahwinan jarak jauh) selama dua tahun atas urusaan kerja dan sebenarnya baru dua bulan mereka mula tinggal bersama.

Lebih meny3dihkan lagi apabila arw4h suaminya begitu teruja dapat berita gembira bahawa isterinya dis4hkan h4mil sebulan dan dia bakal menjadi seorang ayah sehingga sanggup membatalkan hasr4tnya untuk membeli kereta baru.

Pada malam sebelum kej4dian arw4h dapat berita gembira bakal jadi ayah, sukanya dia sehingga cakap dia sanggup berkorban untuk anak bini dan cancel kereta. Dia sanggup berulang-alik dengan motor lagi. Awal pagi esoknya dia betul-betul berk0rban.

‘Bekal awak tak sempat jamah’

Menurut Shaa, pada pagi kejadian, suaminya sempat meminta untuk menyiapkan bekal nasi goreng dengan udang kunyit, namun tidak sempat dijamah olehnya.

Bekal awak tak sempat jamah. Pagi tadi awak request nak nasi goreng pastu udang goreng kunyit. Saya tanya awak nak sambal belacan tak. Awak kata nak. Ceria je suara awak sayang. Macam biasa breakfast roti bakar favourite awak cuma pagi tadi saya minta tolong awak sapukan butter.

Ujarnya lagi, kawan-kawan arw4h suaminya datang menziarah arw4h untuk kali terakhir dan mereka turut mengalirkan air mata kerana s3dih kehil4ngan seorang kawan yang baik. Shaa juga memberitahu bahawa arw4h suaminya telah selamat dikebumikan di kampung halamannya di Pasir Mas, Kelantan.

Saya minta maaf tak mampu tengok awak tadi dekat tempat kejadian.

Demi Allah awak terlalu baik. Tidak sekalipun awak mar4h saya. Tidak sekalipun kata-kata kas4r keluar dari mulut awak. Allah sayang awak.

2 tahun PJJ, baru 2 bulan duduk sebumbung

‘Allah sayang awak’

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Shaa Ibrahim, Wan Nor Syazwanibebop137 via ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *